Recept

Spinaziepuree met garnalen en een gepocheerd ei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: “Gebruik superverse eieren om te pocheren. Die hebben een dikker en sterker eiwit, waardoor ze beter hun vorm behouden” 

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze daarna gaar in lichtgezouten water. Spoel de spinazie en laat goed uitlekken.

  2. 2

    Pel de knoflook en prik het teentje op je vork. Smelt boter in een steelpan en doe er de spinazie in. Gebruik de vork om te roeren, op die manier krijgt je spinazie een subtiele knoflooksmaak. Laat de gestoofde spinazie nog even uitlekken in een vergiet en duw het overtollige vocht eruit.

  3. 3

    Giet de aardappelen af, schud even goed op tot al het vocht eruit is en meng er daarna de gestoofde spinazie door. Breng op smaak met een scheutje melk, een klontje boter, peper, zout en wat nootmuskaat.

  4. 4

    Zet een ruime pot water met een flinke scheut azijn op het vuur en breng aan de kook, zet het vuur daarna zachter. Breek elk ei in een komme- tje, en hou de dooier heel. Roer even met een garde in het water tot er een draaikolk ontstaat. Laat het ei er in één keer inglijden en pocheer ongeveer 2 minuten. Schep het gepocheerde ei uit het water met een schuimspaan en laat even uitlekken op een schone keukenhanddoek. Doe hetzelfde met de resterende 3 eitjes.

  5. 5

    Serveer de spinaziepuree met een gepocheerd eitje en bestrooi royaal met de garnalen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spinaziepuree met garnalen en een gepocheerd ei

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!