Recept

Gevulde kruidenrosbief met auberginepuree, courgettechips en knoflooktomaatjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heb je nog wat van deze rosbief à la Pascale Naessens over? Snij ‘m in dunne plakjes en serveer als lunch met een groene salade.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de aubergine en halveer ‘m in de lengte. Maak in ruitvorm inkervingen in de auberginehelften en leg ze op een ingevette ovenplaat. Gaar 25 minuten in de oven.

  2. 2

    Spoel intussen de peterselie en de dragon en hak fijn. Hou 2 eetlepels peterselie apart. Snij de rosbief in de lengte in tot 1,5 cm van de rand tot een groot vierkant stuk vlees. Kruid met peper en zout. Strooi er royaal de peterselie en dragon over. Rol het vlees weer op en bind het vast met keukentouw. Verhit olijfolie in een pan en bak de rosbief rondom aan. Leg de rosbief daarna in een ovenschaal.

  3. 3

    Maak de knoflooktomaatjes. Spoel de tomaten en verwijder het kroontje. Maak met een scherp mes een kruis in het vruchtvlees. Zet de tomaten in een ovenschaal. Pel en snipper de knoflook. Verdeel de knoflook over de tomaten. Kruid met peper en zout en overgiet met olijfolie.

  4. 4

    Maak de courgettechips. Spoel de courgette en snij ‘m in flinterdunne plakken. Leg de courgetteplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Sprenkel er olijfolie over. Kruid met peper en zout. Werk af met de 2 eetlepels peterselie. Haal de aubergines uit de oven. Zet de courgetteplakjes, de rosbief en de tomaten 15 minuten in de oven.

  5. 5

    Maak de auberginepuree. Lepel het vruchtvlees uit de aubergines. Pureer met 2 eetlepels olijfolie. Haal de rosbief, courgetteschijfjes en tomaten uit de oven. Snij de rosbief in plakjes en serveer met de knoflooktomaten, de auberginepuree en de courgettechips.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde kruidenrosbief met auberginepuree, courgettechips en knoflooktomaatjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!