Recept

Fricassee

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lezeres Mieke: “Fricassee … ik heb het mijn bommaatje heel vaak zien klaarmaken. Ze maakte het met zoveel liefde dat ik er als kind dol op was. Als ik nu mijn dochter zie stralen wanneer ze voor haar bordje fricassee zit, dan denk ik weer aan die fantastische tijd bij mijn bomma in de keuken.”

bereiding
  1. 1

    Maak de champignons schoon met een borsteltje en snij ze in partjes. Smelt boter in een ruime stoofpot op een matig vuur. Bak de paddenstoelen in de boter tot ze licht gekleurd zijn. Sprenkel er wat citroensap over en roer regelmatig. Neem ze uit de pot en zet opzij.

  2. 2

    Kruid de stukjes vlees met peper en zout. Voeg eventueel nog een extra klontje boter toe en doe het vlees in de pot waarin de paddenstoelen bakten. Laat het vlees kleuren terwijl je het regelmatig draait. Strooi de bloem over het vlees en laat even meestoven. Blus het geheel met de kalfsbouillon tot het vlees onder staat. Zet het vuur zachter. Voeg verse tijm en laurier toe: bind de kruiden eventueel samen met keukentouw.

  3. 3

    Zet een deksel op de pot en laat zachtjes stoven. Controleer regelmatig of je eventueel bouillon moet toevoegen. Zodra de stukjes vlees mals en gaar zijn, voeg je de champignons bij de stoverij. Haal de kruiden uit het gerecht.

  4. 4

    Kruid het gehakt met peper, zout en nootmuskaat. Voeg een ei en paneermeel toe. Meng alles goed door elkaar en rol er balletjes van. Kook de balletjes in een ruime pot met water.

  5. 5

    Voeg de balletjes bij het vlees. Werk de stoverij af met een beetje room. Lekker met kroketjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Fricassee

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!