Recept

Zalm-courgettespiesje met quinoaslaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met zalm kun je alle kanten uit. Probeerde je er al eens een spiesje van te maken? Combineer dan zeker ook met zomerse groenten zoals courgette en werk af met een fris slaatje.

bereiding
  1. 1

    Maak de selder schoon en snij ‘m in heel fijne brunoiseblokjes. Breng 100 milliliter water met de suiker aan de kook. Voeg de selderblokjes toe en laat 5 minuten koken. Giet af en laat uitlekken. Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak de selderblokjes rondom zacht.

  2. 2

    Kook de quinoa beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de appel en snij ‘m in fijne blokjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Hak het basilicum fijn. Meng de quinoa met de gebakken selder, de appel, de lente-ui, het basilicum, 2 eetlepels olijfolie en kruid met peper en zout. Zet in de koelkast.

  3. 3

    Snij de zalm in blokjes. Spoel de courgette en snij ‘m in lange dunne linten. Snij de citroen in stukken. Prik de zalm, courgette en citroen afwisselend op de spiesjes.

  4. 4

    Pel en plet de knoflook en meng met het gerookt paprikapoeder en 3 eetlepels olijfolie. Wrijf hiermee de satés in en gril de zalmspiesjes knapperig en gaar in een grillpan of op de barbecue. De zalm mag nog wat rozig zijn.

  5. 5

    Serveer de zalmspiesjes met de frisse quinoasalade. Werk af met bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalm-courgettespiesje met quinoaslaatje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!