Pittig gelakte zalm met krieltjes en een komkommerslaatje
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pittig gelakte zalm met krieltjes en een komkommerslaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zalm nog net dat tikkeltje extra geven doe je met een pittige lak. Dit recept is alvast een echte aanrader!

bereiding
  1. 1

    Maak de lak. Pel en plet de knoflook. Schil en rasp de gember. Meng de sojasaus met de olijfolie, de honing, de knoflook, de gember, de chilivlokken en de sesamzaadjes. Wrijf de zalmfilets hiermee in en laat 30 minuten trekken.

  2. 2

    Spoel de krieltjes en kook ze beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  3. 3

    Spoel intussen de komkommers en schil ze in flinterdunne repen tot aan de zaadjes. Rasp ½ koffielepel citroenschil. Spoel de radijsjes en snij ze in fijne plakjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in schuine ringen. Meng de komkommer met de radijsjes, de lente-ui, de wakame, de wittewijnazijn, de olijfolie en de honing. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Verhit een scheut olijfolie en bak de krieltjes rondom rond aan. Bak in een andere pan de zalm gaar en laat op een zacht vuur karamelliseren.

  5. 5

    Serveer de zalm met de gebakken krieltjes en de komkommersalade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de lak. Pel en plet de knoflook. Schil en rasp de gember. Meng de sojasaus met de olijfolie, de honing, de knoflook, de gember, de chilivlokken en de sesamzaadjes. Wrijf de zalmfilets hiermee in en laat 30 minuten trekken.

  2. 2

    Spoel de krieltjes en kook ze beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  3. 3

    Spoel intussen de komkommers en schil ze in flinterdunne repen tot aan de zaadjes. Rasp ½ koffielepel citroenschil. Spoel de radijsjes en snij ze in fijne plakjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in schuine ringen. Meng de komkommer met de radijsjes, de lente-ui, de wakame, de wittewijnazijn, de olijfolie en de honing. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Verhit een scheut olijfolie en bak de krieltjes rondom rond aan. Bak in een andere pan de zalm gaar en laat op een zacht vuur karamelliseren.

  5. 5

    Serveer de zalm met de gebakken krieltjes en de komkommersalade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.