Recept

Courgetti met basilicum-amandelpesto en geroosterde venkel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit gerecht maak je in een halfuurtje en is volledig vegan! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de venkel schoon en snij ’m in grove stukken. Leg de venkel in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout. Rooster de venkel zo’n 25 tot 30 minuten in de oven.

  2. 2

    Spoel de courgettes. Snij ze met een spiralizer tot sliertjes.

  3. 3

    Pel de knoflook en plet ’m met de amandelschilfers in de vijzel of keukenrobot tot een gladde massa. Plet er het basilicum bij. Blijf olijfolie toevoegen tot je een smeuïge pesto krijgt. Breng op smaak met geraspte citroenschil.

  4. 4

    Rooster de extra amandelschilfers in een pan zonder vetstof.

  5. 5

    Meng de pesto onder de courgetti. Schik de courgetti op de borden, leg er de geroosterde venkel op en werk af met amandelschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Courgetti met basilicum-amandelpesto en geroosterde venkel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!