Recept

Kippendrumsticks in sojasaus met pinda-kokosroom

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Van drumsticks uit een standaard barbecuepakket uit de supermarkt maak je met deze saus toch iets bijzonders. Begin wel op tijd, want de kip moet drie uur marineren.

bereiding
  1. 1

    Doe voor de sojamarinade alle ingrediënten in een niet-metalen ovenschaal. Leg de drumsticks erbij en wentel ze goed door de marinade. Dek de schaal af met plasticfolie en zet minstens 2 uur in de koelkast.

  2. 2

    Haal de kip minstens 1 uur voordat je gaat grillen uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.

  3. 3

    Doe voor de pinda-kokosroom alle ingrediënten in een steelpannetje en roer goed door elkaar. Laat de saus 5 minuten inkoken.

  4. 4

    Maak de barbecue klaar voor direct grillen en stook hem tot middelhoge temperatuur.

  5. 5

    Leg de drumsticks op het barbecuerooster en gril ze 20 minuten, keer af en toe om en bestrijk ze met de pinda-kokosroom. Zet een metalen bakje in je barbecue om de braadsappen op te vangen.

  6. 6

    Controleer of het vlees gaar is. Als je een spies in het dikste deel van het vlees steekt, moet het sap dat eruit loopt helder zijn. Bestrijk nog een laatste keer met de saus en serveer met wat gehakte pindanoten, bladpeterselie peterselie en geef er de rest van de pinda-kokossaus bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kippendrumsticks in sojasaus met pinda-kokosroom

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!