Recept

Uientaartjes met gegrilde groene asperges en een gepocheerd eitje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van Ilse: "Ook eitjes pocheren kun je op voorhand. Pocheer de eitjes en laat ze heel even uitlekken op keukenpapier. Ga je aan tafel? Leg de eitjes dan héél voorzichtig met een schuimspaan opnieuw in warm water."

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de uien in ringen en fruit ze aan in 3 eetlepels olijfolie. Voeg de tijm, peper en zout toe en laat op een zacht vuurtje, onder deksel, zacht worden. Roer regelmatig om.

  2. 2

    Steek rondjes uit het bladerdeeg van 10 centimeter diameter en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Prik een aantal keer met een vork in het deeg, zo bakt het krokanter. Lepel op elk rondje wat uienringen en zet gedurende 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. 3

    Maak de groene asperges schoon, en verwijder het harde uiteinde (je hoeft ze niet te schillen). Sprenkel wat olijfolie over de groene asperges en bak ze kort aan beide kanten in een grillpan. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Pocheer 6 eieren. Doe ze één voor één in water met een flinke scheut azijn en laat gedurende 3 à 4 minuten pocheren.

  5. 5

    Haal de uientaartjes van de bakplaat en leg ze op een serveerschaal. Leg op elk taartje een gepocheerd ei, leg er enkele groene asperges bij en werk af met de gehakte pistachenootjes en een takje fijne kervel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Uientaartjes met gegrilde groene asperges en een gepocheerd eitje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!