Recept

Stoere sandwich met homemade pesto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ideaal voor je volgende picknick!

Pesto kun je maken van heel wat verschillende verse groene kruiden of bladgroenten. Maak er ook eens eentje met peterselie of rucola.

bereiding
  1. 1

    Spoel de tomaten. Snij de tomaten en de mozzarella in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik. Spoel de rucola.

  2. 2

    Maak de pesto. Doe het basilicum met de parmezaan, de knoflook, de pijnboompitten en 4 eetlepels olijfolie in een blender. Mix fijn en voeg nog olijfolie toe tot je een smeuïge pesto hebt. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Snij de broden in de lengte open. Besmeer de onderste helften royaal met roomkaas en kruid met peper en zout. Leg er de rucola en de plakjes tomaat op.

  4. 4

    Leg er vervolgens in laagjes de salami en de mozzarella op. Strijk de pesto over de snijkanten van de bovenste helften van de broden en maak er een sandwich van. Wikkel strak in aluminiumfolie en leg de broden tussen twee houten snijplanken 15 minuten in de koelkast.

  5. 5

    Snij de broden in 4 stukken en wikkel ze strak in wat boterhampapier om mee te nemen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Stoere sandwich met homemade pesto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!