Recept

Spaghetti met broccoli, spinazie en krokant broodkruim

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van redactrice Natalie: "Onze buurman heeft elk jaar massa's kleine chilipepertjes op overschot, onnodig dus om zelf een plant te kopen. Ik stop ze in een afgesloten zakje in de diepvriezer en neem er snel eentje uit als ik er een nodig heb. Supergemakkelijk!"

bereiding
  1. 1

    Verdeel de broccoli in roosjes en kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en laat goed uitlekken. Spoel de spinazie, laat goed uitlekken en stoof de blaadjes in een scheutje olijfolie. Neem de spinazie uit de pan, schep in een vergiet en duw het vocht er goed uit.

  2. 2

    Mix het brood samen met de knoflook, de chilipeper en wat olijfolie in een blender tot een kruimelig geheel. Kruid met peper en zout. Schep het broodkruim in een pan zonder extra vetstof en roerbak goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

  3. 3

    Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met een scheutje extra vierge olijfolie, de geblancheerde broccoli en de gestoofde spinazie.

  4. 4

    Verdeel de pasta over borden en werk af met het krokante broodkruim en het basilicum. Druppel er nog een beetje balsamicoazijn en olijfolie over en werk af met geraspte parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spaghetti met broccoli, spinazie en krokant broodkruim

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!