Marokkaanse kip met boekweitsalade
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Marokkaanse kip met boekweitsalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker fris gerecht met kip. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de citroen en pers het sap uit. Maak een mengeling van geraspte citroenschil, 1 el olijfolie, gerookt paprikapoeder, sumak, peper en zout. Wrijf er de kippenbouten mee in.

  2. 2

    Bak in een stoofpot de kip in 2 eetlepels olijfolie 5 minuten aan elke kant op een middelmatig vuur. Haal de kip uit de pot en zet even aan de kant.

  3. 3

    Pel en snipper de ui en de knoflook en fruit in dezelfde pan, voeg eventueel extra olijfolie toe. Roerbak tot de ui glazig is en blus met de witte wijn. Doe de kip er weer bij en laat 10 tot 15 minuten afgedekt garen. Leg de abrikozen tussen de kip. Schuif de stoofpot nog 10 minuten in de oven.

  4. 4

    Kook de boekweit 15 minuten in gezouten water en giet af. Halveer de kerstomaten, snipper het basilicum en meng met de balsamicoazijn en de pistachenoten. Schep er de gekookte boekweit door.

  5. 5

    Serveer de boekweitsalade met de kipschotel en werk af met de verkruimelde feta.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de citroen en pers het sap uit. Maak een mengeling van geraspte citroenschil, 1 el olijfolie, gerookt paprikapoeder, sumak, peper en zout. Wrijf er de kippenbouten mee in.

  2. 2

    Bak in een stoofpot de kip in 2 eetlepels olijfolie 5 minuten aan elke kant op een middelmatig vuur. Haal de kip uit de pot en zet even aan de kant.

  3. 3

    Pel en snipper de ui en de knoflook en fruit in dezelfde pan, voeg eventueel extra olijfolie toe. Roerbak tot de ui glazig is en blus met de witte wijn. Doe de kip er weer bij en laat 10 tot 15 minuten afgedekt garen. Leg de abrikozen tussen de kip. Schuif de stoofpot nog 10 minuten in de oven.

  4. 4

    Kook de boekweit 15 minuten in gezouten water en giet af. Halveer de kerstomaten, snipper het basilicum en meng met de balsamicoazijn en de pistachenoten. Schep er de gekookte boekweit door.

  5. 5

    Serveer de boekweitsalade met de kipschotel en werk af met de verkruimelde feta.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.