Recept

Gestoofde little gem

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Dit recept van Wim Lybaert is lekker puur. Tip van Wim: “Little gem is een héél lekkere variant van Romeinse sla. Sla stoven doe ik normaal niet, maar bij deze soort komen zo alle zoete slasmaken naar boven. Plus: het oogt nog mooi ook” 

bereiding
 1. 1

  Snij de kropjes doormidden Verwarm de olijfolie in een pan die groot genoeg is voor de kropjes. Pel en snipper de knoflook en de sjalot en laat ze even sudderen tot ze glazig zijn.

 2. 2

  Schik er de kropjes bij, kruid met peper en zout en zet het vuur wat hoger. Draai de kropjes nu en dan om, zodat ze overal een mooi bruin kleurtje krijgen. Blus met de groentebouillon en laat 10 tot 15 minuten op een zacht vuurtje onder deksel stoven.

 3. 3

  Pluk ondertussen de dragonblaadjes van de stengels en snipper de helft fijn, genoeg voor 1 eetlepel, de andere helft is voor de afwerking. Haal de kropjes sla uit de pan en schik ze op een schaal.

 4. 4

  Laat de bouillon tot 1/3 inkoken met de mosterd, de gesnipperde dragon en de azijn. Overgiet er de kropjes sla mee, strooi er nog wat blaadjes dragon overheen, maal er flink wat zwarte peper over en dien direct op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gestoofde little gem

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!