Recept

Vegetarische Zweedse balletjes met frietjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Huisgemaakte Zweedse balletjes, daar kun je iedereen mee bekoren. Probeer zeker deze vegetarische balletjes, volgens ons dé ideale manier om je kinderen stiekem meer groenten te laten eten.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflook. Maak de champignons schoon en hak ze fijn. verhit een scheut olijfolie en bak de helft van de gesnipperde ui, de knoflook en champignons gaar. Kruid met peper en zout en laat uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Laat de zwarte bonen uitlekken. Hak de gebakken champignons, de zwarte bonen, het ei, oud brood, het gerookt paprikapoeder en peper en zout fijn in de blender. Maak balletjes van het mengsel. Laat 30 minuten opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Smelt de sojaboter en stoof hierin de andere helft van de ui zacht, kruid met de sojasaus en peper. Voeg de bloem toe en roerbak 1 minuut. Voeg de groentebouillon en sojaroom toe en laat al roerend indikken. Voeg de mosterd (optioneel) toe en kruid met peper.

  4. 4

    Bak de balletjes in ongeveer 20 minuten goudbruin in de pan of oven, of 10 minuten in de airfryer. Serveer ze met de saus, verse frietjes en de veenbessenconfituur.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vegetarische Zweedse balletjes met frietjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!