Recept

Boterham met garnalen en Rodenbachboter

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het zurig-fruitige karakter van Rodenbachbier combineert goed met de zilte smaak van garnalen. Een perfect duo dus!

bereiding
  1. 1

    Maak de mayonaise. Doe het ei in een hoge maatbeker. Voeg de mosterd, de wittewijnazijn en 2 eetlepels water toe. Kruid met peper en zout. Zet de staafmixer op de bodem van de maatbeker en werk langzaam naar boven toe. Voeg al mixend langzaam de zonnebloemolie toe.

  2. 2

    Laat de boter zacht worden. Voeg de Rodenbach toe en klop op met een garde of mixer. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Toast de sneetjes witbrood. Frituur de garnaalkopjes kort in een friteuse op 180°C tot ze krokant zijn.

  4. 4

    Spoel de kervel en hak hem grof. Besmeer de sneetjes toast dik met de Rodenbachboter . Beleg met de versgepelde garnalen en 5 toefjes verse mayonaise. Werk af met de gefrituurde garnaalkopjes en verse kervel. Serveer met een koude Rodenbach.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Boterham met garnalen en Rodenbachboter

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!