Rundergebraad met rode wijnsaus

  • 40 min
  • Makkelijk
  • Goedkoop
  • Europees
  • Hoofdgerecht, Lunch
Zo maak je ‘t
  1. Pel de sjalotjes, snipper ze fijn.

    Pel en halveer de knoflook.

    Verwarm de oven op 180°C.

  2. Braad het vlees rondom aan in de geklaarde boter.

    Kruid het met peper en zout.

    Leg het in een braadslee, met de sjalotsnippers, knoflook en rozemarijn.

    Besprenkel alles met de olijfolie.

  3. Zet 25 tot 30 minuten in het midden van de oven, op 180° C.

    Bedruip tussendoor met het braadvocht.

    Haal het vlees uit de oven en laat het onder aluminiumfolie tenminste 10 minuten rusten voor
    u het aansnijdt.

  4. Blus intussen de braadslee met de wijn.

    Schraap het aanbaksel goed los. 

    Schenk door een zeef in een steelpannetje.

    Druk de sjalotjes en de knoflook goed uit.

    Laat de wijnsaus tot de helft inkoken.

    Doe er de vleesfond bij.

    Laat 2 minuten stevig doorkoken.

  5. Werk de saus, van het vuur af, op met vlokjes ijskoude boter.

  6. Snij het vlees in plakken en serveer het met de saus.

Of toch iets anders?

  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Rundergebraad met rode paprika

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Rogvleugels in rode-wijnsaus met peertjes

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Rundergebraad met citroenblad en wortelen

  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Rosbief met rode wijnsaus

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Kip in wijnsaus