Kerstboter
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kerstboter

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Serveer jij met Kerstmis gerechten waar boter onmisbaar bij is? Maak dan deze kerstboter om het extra feestelijk te maken! Opgelet: de boter moet 3 uur koelen.

bereiding
  1. 1

    Laat de boter op kamertemperatuur komen. Rasp de schil van de mandarijn. Pel en plet de knoflook. Hak de veenbessen en vijgen heel fijn. Haal de blaadjes van de takjes tijm. Pel de kardemompeultjes en plet de zaadjes in een vijzel.

  2. 2

    Meng de zacht geworden boter met 1 koffielepel van de mandarijnschil, veenbessen, vijgen, knoflook, tijm, kardemom, kruidnagel, kaneel en wat peper. Leg in een bakpapier of aluminiumfolie en rol op tot een rolletje. Leg in de koelkast voor minstens 3 uur.

  3. 3

    Haal de kerstboter op tijd uit de koelkast, snij in plakjes en haal er met een uitsteekvormpje sterretjes uit.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Laat de boter op kamertemperatuur komen. Rasp de schil van de mandarijn. Pel en plet de knoflook. Hak de veenbessen en vijgen heel fijn. Haal de blaadjes van de takjes tijm. Pel de kardemompeultjes en plet de zaadjes in een vijzel.

  2. 2

    Meng de zacht geworden boter met 1 koffielepel van de mandarijnschil, veenbessen, vijgen, knoflook, tijm, kardemom, kruidnagel, kaneel en wat peper. Leg in een bakpapier of aluminiumfolie en rol op tot een rolletje. Leg in de koelkast voor minstens 3 uur.

  3. 3

    Haal de kerstboter op tijd uit de koelkast, snij in plakjes en haal er met een uitsteekvormpje sterretjes uit.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.