Recept

Yoghurt-perenijs met kruidensiroop en notencrunch

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voor een nog eenvoudigere variant van dit feestelijke ijs gebruik je yoghurtijs uit de winkel. Serveer het yoghurtijs met de gestoofde peren, de kruidensiroop en de notencrunch. 

 

bereiding
  1. 1

    Maak de peren. Rasp de schil van de sinaasappel. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij ze in 4 partjes. Vul een steelpan met de peren, de witte wijn, de suiker, de sinaasappelschil, de kaneelstokjes, de steranijs en het kardemompeultje. Schenk er water bij tot de peertjes onder staan. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat de peertjes garen.

  2. 2

    Haal de peertjes uit de kruidensiroop als ze beetgaar zijn. Laat de siroop verder inkoken tot die stroperig is. Hou per persoon 2 partjes peer apart en mix de rest van de peren fijn.

  3. 3

    Maak het ijs. Meng de gemixte peer onder de yoghurt. Roer naar smaak wat siroop onder de yoghurt. Klop de room half op en spatel onder de yoghurt. Doe het mengsel in een rechthoekige vorm en zet minimum 4 uur in de diepvries.

  4. 4

    Maak de notencrunch. Verwarm de oven voor op 200°C. Hak de walnoten en hazelnoten fijn en meng met de honing. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid het notenmengsel erover uit. Bak 10 minuten in de oven. Laat afkoelen. Hak de notencrunch grof.

  5. 5

    Verwarm voor het serveren de partjes peer in de siroop. Schep in elke coupe 2 bollen van het yoghurt-perenijs. Werk af met 2 partjes peer, 1 lepel warme kruidensiroop en de notencrunch.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Yoghurt-perenijs met kruidensiroop en notencrunch

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!