Recept

Oosterse noedelsoep met kippenballetjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wedden dat je kinderen deze soep superlekker vinden? 

bereiding
  1. 1

    Laat de gedroogde champignons 30 minuten weken in 1 liter water. Pel een teentje knoflook en snipper fijn. Meng met de gember door het gehakt en rol er balletjes van.

  2. 2

    Maak intussen de wortelen, de bleekselder, de prei, de venkel, de uien en de knoflook schoon en snij ze in grove stukken. Zet een grote pot op het vuur met wat boter en stoof er de groenten in. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Voeg de geweekte champignons en het water bij de gestoofde groenten, samen met de peterselie, de tijm, de laurier en de rozemarijn. Breng aan de kook en laat zo'n 30 minuten koken. Draai het vuur uit en laat nog 30 minuten rusten zodat de smaken goed opgenomen worden door de bouillon. Haal de soep door een zeef zodat je een heldere bouillon overhoudt.

  4. 4

    Kook de gehaktballetjes in 4 minuten gaar in de bouillon. Haal ze met een schuimspaan uit de kookpot. Verwijder het vet van de bouillon met een keukenpapiertje en giet de bouillon door een keukenhanddoek. Spoel de handdoek vooraf even zodat er zeker geen zeepresten meer in zitten.

  5. 5

    Kook de eitjes gaar in 5.45 minuten (dan is de dooier nog een beetje lopend). Haal ze uit het kokend water en laat afkoelen onder ijskoud stromend water. Pel de eitjes als ze afgekoeld zijn. Kook de udon-noedels gaar en giet af.

  6. 6

    Zet de soep op een zacht vuur en breng opnieuw aan de kook. Maak de groenten schoon en snij ze in niet te kleine stukken. Snij de peper in dunne ringetjes. Laat de groenten beetgaar worden in de soep en voeg dan de noedels, de sojascheuten en de balletjes toe. Laat zachtjes sudderen tot alles gaar is.

  7. 7

    Verdeel de soep over kommetjes en werk af met een half ei en enkele mooie takjes koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Oosterse noedelsoep met kippenballetjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!