Gevuld witloof met dadels, feta en spek
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gevuld witloof met dadels, feta en spek

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Witloof staat dikwijls op het kerstmenu als traditioneel bijgerecht, maar maak er deze keer eens iets anders mee dan gebakken witloof. Deze gevulde variant met spek errond is een echte topper.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Hak de dadels fijn. Hak de peterselie fijn. Meng de dadels met de feta en peterselie en breng op smaak met peper en nootmuskaat.

  2. 2

    Snij het witloof overlangs in 2, verwijder de harde kern en enkele binnenste blaadjes. Vul de helft van de witloofkuipjes met de fetamengeling, bedek met de andere helft van de witloofkuipjes en omwikkel met spek.

  3. 3

    Vet een ovenschaal in, leg de witloofstronkjes in de schaal en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Leg op elk stronkje een klontje boter en gaar 30 à 35 minuten in de oven. Schep er af en toe wat boter over. Werk af met een restje fetavulling.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Hak de dadels fijn. Hak de peterselie fijn. Meng de dadels met de feta en peterselie en breng op smaak met peper en nootmuskaat.

  2. 2

    Snij het witloof overlangs in 2, verwijder de harde kern en enkele binnenste blaadjes. Vul de helft van de witloofkuipjes met de fetamengeling, bedek met de andere helft van de witloofkuipjes en omwikkel met spek.

  3. 3

    Vet een ovenschaal in, leg de witloofstronkjes in de schaal en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Leg op elk stronkje een klontje boter en gaar 30 à 35 minuten in de oven. Schep er af en toe wat boter over. Werk af met een restje fetavulling.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.