Recept

Salade met gerookte forel, rode biet en bramen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze verrassende combinatie is niet enkel overheerlijk, ze ziet er ook nog eens supermooi uit.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de bieten in grove stukken en schik ze met wat bakpapier op een ovenplaat. Besprenkel met olie en kruid met peper en zout. Laat ze 15 minuten roosteren in de oven.

  2. 2

    Spoel en droog de sla, snij de komkommer in plakjes en de tomaten in kwartjes. Hak de dille fijn. Maak een vinaigrette: meng de maïsolie met het citroensap, een eetlepel gehakte dille en breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Klop de roomkaas met de mierikswortel tot een luchtige crème.

  4. 4

    Schik de salade op borden, verdeel er de rode biet, de komkommer, stukjes forelfilet en de tomaten op. Werk af met de bramen en lepel er wat van de mierikswortelcrème en de vinaigrette over. Strooi er de rest van de gehakte dille over en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade met gerookte forel, rode biet en bramen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!