Plaatcake met appel, bramen en bosbessen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Plaatcake met appel, bramen en bosbessen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke plaatcake met herfstfruit. Tip: Nog makkelijker is om je bakplaat even in te kwasten met boter en ze te bekleden met bakpapier. Duw het bakpapier goed tegen de randjes zodat er geen beslag tussen kan lopen.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een bakplaat in en bestuif met wat bloem. Schud het teveel eraf. Klop in de keukenmachine of met de mixer de boter, suiker en vanillesuiker romig gedurende 10 minuten. Klop er een voor een de eieren door en vervolgens de ricotta.

  2. 2

    Zeef de bloem met het bakpoeder boven de kom en doe de citroenrasp erbij. Roer tot een beslag en strijk dit gelijkmatig uit over de vorm. Verdeel de appel in partjes en schik ze samen met de bessen over het beslag. Druk ze lichtjes aan.

  3. 3

    Bak de plaatcake in 30 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  4. 4

    Bestrooi de plaattaart vlak voor het serveren met de kristalsuiker en snij in stukken. Lekker met slagroom of een bolletje ijs.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een bakplaat in en bestuif met wat bloem. Schud het teveel eraf. Klop in de keukenmachine of met de mixer de boter, suiker en vanillesuiker romig gedurende 10 minuten. Klop er een voor een de eieren door en vervolgens de ricotta.

  2. 2

    Zeef de bloem met het bakpoeder boven de kom en doe de citroenrasp erbij. Roer tot een beslag en strijk dit gelijkmatig uit over de vorm. Verdeel de appel in partjes en schik ze samen met de bessen over het beslag. Druk ze lichtjes aan.

  3. 3

    Bak de plaatcake in 30 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  4. 4

    Bestrooi de plaattaart vlak voor het serveren met de kristalsuiker en snij in stukken. Lekker met slagroom of een bolletje ijs.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.