Recept

Italiaanse ragout met een aardappelkorstje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ovenschotel op z'n Italiaans, met mortadella. Dat is een Italiaanse worst die je kunt vergelijken met onze hespenworst. Je koopt 'm in plakjes bij de slager. Traditioneel wordt de worst gevuld met pistachenoten of olijven. De moeite om een keertje te proberen.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schraap de wortel en snij 'm in stukjes. Spoel de selder en snij 'm in stukjes. Pel en snipper de ui. Snij de tomaten in stukken.

  2. 2

    Fruit de ui, selder en wortelstukjes in de olijfolie. Voeg het rundvlees en de fijngesneden mortadella toe. Braad het vlees rondom aan. Blus met de rode wijn en voeg de tomaten en tomatenpuree toe. Laat afgedekt 45 minuten stoven op een zacht vuur. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Snij de aardappelen met een mandoline in dunne plakjes. Doe de ragout in een ovenschotel. Leg er dakpansgewijs de aardappelplakjes op.

  4. 4

    Meng de ricotta met de room, kruid met peper, zout en een geperst teentje knoflook. Lepel over de aardappelen, strijk uit en bestrooi met de geraspte parmezaan. Zet 35 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Italiaanse ragout met een aardappelkorstje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!