Pompoenchutney
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pompoenchutney

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze chutney van pompoen is heerlijk bij kaas of paté. Ongeopend is deze chutney maximaal 2 weken houdbaar in de koelkast. Zodra je hem geopend hebt, gebruik je 'm het best binnen de drie dagen.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de uien. Snij de pompoen doormidden, verwijder de schil, pitten en draadjes. Snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Maak de chilipeper schoon en snij ‘m in ringen.

  2. 2

    Schil de gember en snij ‘m in plakjes. Zet een steelpannetje op het vuur met de ui, de pompoen, de gember, de baharatkruiden, de azijn, de rietsuiker en het zout en breng aan de kook.

  3. 3

    Laat even doorkoken zodat de pompoenblokjes garen. Voeg er de geleisuiker bij en laat nog 5 minuten koken. Laat afkoelen. Je zal zien dat de chutney lichtjes indikt. Bewaar in een afgesloten pot in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de uien. Snij de pompoen doormidden, verwijder de schil, pitten en draadjes. Snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Maak de chilipeper schoon en snij ‘m in ringen.

  2. 2

    Schil de gember en snij ‘m in plakjes. Zet een steelpannetje op het vuur met de ui, de pompoen, de gember, de baharatkruiden, de azijn, de rietsuiker en het zout en breng aan de kook.

  3. 3

    Laat even doorkoken zodat de pompoenblokjes garen. Voeg er de geleisuiker bij en laat nog 5 minuten koken. Laat afkoelen. Je zal zien dat de chutney lichtjes indikt. Bewaar in een afgesloten pot in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.