Recept

Homemade siroop

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Tegenwoordig zie je ze overal: siroopjes om zelf limonade te maken of om te gebruiken in een cocktail of mocktail. Ze zijn een pak gezonder en beter voor het milieu, want je hoeft niet met plastic limonadeflessen rond te zeulen. Meer zelfs: je kunt die siroopjes ook heel makkelijk zelf maken. Voeg smaakmakers naar keuze toe (bijvoorbeeld rozemarijn en citroen, citroen en gember, granaatappel en sinaasappel ...) en creëer zo de siroop die jij het lekkerste vindt.

bereiding
 1. 1

  Doe het water en de suiker in een pannetje. Breng op middelhoog vuur aan de kook.

 2. 2

  Gebruik je droge specerijen zoals kaneel of kardemom, voeg deze dan nu al toe. Laat op het vuur staan tot de suiker volledig gesmolten is.

 3. 3

  Haal van het vuur. Verse smaakmakers zoals verse kruiden of citroen voeg je nu pas toe. Laat de siroop afkoelen met de smaakmakers erin en giet, wanneer hij volledig koud is, door een zeef.

 4. 4

  Doe de siroop in een glazen fles. Wacht daarvoor tot hij helemaal koud is, anders kan het glas barsten door de hete suiker. Stop eventueel nog wat verse kruiden bij in de fles.

 5. 5

  Doe wat siroop in een glas en leng aan met plat water of spuitwater. Of gebruik 'm als basis voor een cocktail of mocktail.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Homemade siroop

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!