Recept

Aubergine gevuld met gekaramelliseerde ui en vijgen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een kleurrijk vegetarisch gerechtje op basis van aubergine, helemaal volgens de principes van Pascale Naessens.

Liever vegan? Laat de fetaroom dan weg en werk af met een scheutje balsamicoazijn.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Pel de ui en snij ’m in fijne reepjes. Verhit een scheut olijfolie, voeg de ui en 2 eetlepels water toe en laat op een zacht vuur garen. Voeg de balsamicoazijn toe en laat de ui karamelliseren.

  2. 2

    Halveer de aubergines en maak kruislings insnijdingen in het vruchtvlees, besprenkel met olijfolie en kruid met peper, zout en oregano. Leg op een ovenschaal en zet gedurende 25 minuten of tot ze zacht zijn in de oven.

  3. 3

    Snij de kerstomaatjes in plakjes en de vijgen in maantjes. Beleg de aubergines met de gekaramelliseerde ui, kerstomaatjes, vijgen en zet opnieuw 10 minuten in de oven.

  4. 4

    Plet de feta en mix met de room, kruid bij met peper.

  5. 5

    Garneer de gebakken aubergines met blaadjes basilicum en de fetaroom. Serveer met verse rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aubergine gevuld met gekaramelliseerde ui en vijgen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Pel de ui en snij ’m in fijne reepjes. Verhit een scheut olijfolie, voeg de ui en 2 eetlepels water toe en laat op een zacht vuur garen. Voeg de balsamicoazijn toe en laat de ui karamelliseren.

  2. 2

    Halveer de aubergines en maak kruislings insnijdingen in het vruchtvlees, besprenkel met olijfolie en kruid met peper, zout en oregano. Leg op een ovenschaal en zet gedurende 25 minuten of tot ze zacht zijn in de oven.

  3. 3

    Snij de kerstomaatjes in plakjes en de vijgen in maantjes. Beleg de aubergines met de gekaramelliseerde ui, kerstomaatjes, vijgen en zet opnieuw 10 minuten in de oven.

  4. 4

    Plet de feta en mix met de room, kruid bij met peper.

  5. 5

    Garneer de gebakken aubergines met blaadjes basilicum en de fetaroom. Serveer met verse rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!