Recept

Fusilli met paprikapesto en citroenkip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pesto over? Bewaar 'm dan in de koelkast. Schep in een schoongemaakt confituurpotje en schenk er een flinke laag extra vierge olijfolie van goede kwaliteit over (dit zorgt ervoor dat de pesto niet slecht wordt). Roer de olie erdoor voor gebruik. 

bereiding
  1. 1

    Maak een marinade met het citroensap en de -schil, het paprikapoeder, het gemberpoeder en een scheut olijfolie. Pers er 1 teentje knoflook bij en breng op smaak met peper en zout. Laat de kipfilets hierin 1 uur marineren.

  2. 2

    Verwarm de ovengrill. Leg de paprika's in een ovenschaal en zet ze onder de grill tot het vel zwart begint te worden. Laat afkoelen en verwijder het vel.

  3. 3

    Doe de gegrilde paprika's in een blender. Doe er 2 teentjes knoflook, de suiker, het amandelpoeder, het kerriepoeder, een scheut olijfolie en 100 ml water bij en mix fijn. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Gril de kipfilets goudbruin en gaar. Snij in reepjes.

  5. 5

    Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en meng er de paprikapesto onder. Verdeel over de borden en leg er de kipfilets bij. Werk af met de waterkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Fusilli met paprikapesto en citroenkip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!