Recept

Frisse salade met gepocheerde kip, meloen en gepofte quinoa

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Super gezonde salade met gepofte quinoa, peultjes, tuinbonen, meloen en gepocheerde kip. De Aziatisch getinte dressing met rijstazijn, miso en gembersiroop gaat er heerlijk bij. Wist je dat je quinoa makkelijk zelf kunt poffen?

bereiding
  1. 1

    Snij elke kipfilet in de lengte in 4 brede repen. Breng 500 ml water aan de kook met 1 blokje kippenbouillon en pocheer de kip 7 minuten. Haal de kip uit de bouillon en bewaar de bouillon. Pluk de kip tot draadjes.

  2. 2

    Blancheer de peultjes en de tuinbonen 3 minuten in de kippenbouillon. Laat ze schrikken onder koud water.

  3. 3

    Spoel de quinoa goed en laat uitlekken. Doe ‘m in een droge pan op middelhoog vuur en laat opdrogen, giet er vervolgens een koffielepel rijstolie bij en roer goed. Bak 10 minuten verder en roer regelmatig om, tot de quinoa begint te poffen en knapperig is. Doe de quinoa op een bord en laat afkoelen.

  4. 4

    Meng de rijstazijn met de misopasta, gembersiroop of honing en de sesamolie tot een dressing, voeg eventueel 1 à 2 eetlepels water toe.

  5. 5

    Halveer de meloen, verwijder de pitjes en haal met een parisiennelepel bolletjes uit de meloen. Spoel de komkommer en snij ‘m in dunne linten. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in fijne ringetjes.

  6. 6

    Doe de kip, tuinbonen, peultjes, meloenbolletjes, komkommerlinten en lente-uitjes in een saladekom. Meng er de dressing door. Werk af met gepofte quinoa, peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Frisse salade met gepocheerde kip, meloen en gepofte quinoa

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!