Schelpjespasta met broccoli, hazelnootpesto en krokante pancetta
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Schelpjespasta met broccoli, hazelnootpesto en krokante pancetta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Perfecte pastasalade voor een picknick: leuke schelpjespasta, broccoli, zoute pancetta en peultjes

bereiding
  1. 1

    Kook de pasta beetgaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. 2

    Snij de broccoli in kleine roosjes en blancheer ze samen met de peultjes 3 minuten in gezouten water. Schrik onder koud water en laat uitlekken.

  3. 3

    Hak het basilicum met de olijfolie en de helft van de hazelnoten en parmezaan tot een vloeiende pesto, breng op smaak met peper en zout. Bak de pancetta krokant in een pan met anti-aanbaklaag, zonder extra vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Meng de pasta met de pesto, de broccoli en de peultjes. Doe in een grote serveerkom, werk af met de krokant gebakken pancetta.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kook de pasta beetgaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. 2

    Snij de broccoli in kleine roosjes en blancheer ze samen met de peultjes 3 minuten in gezouten water. Schrik onder koud water en laat uitlekken.

  3. 3

    Hak het basilicum met de olijfolie en de helft van de hazelnoten en parmezaan tot een vloeiende pesto, breng op smaak met peper en zout. Bak de pancetta krokant in een pan met anti-aanbaklaag, zonder extra vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Meng de pasta met de pesto, de broccoli en de peultjes. Doe in een grote serveerkom, werk af met de krokant gebakken pancetta.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.