Recept

Gnocchi met saus van geroosterde tomaten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Op en top Italiaans genieten met deze gnocchi met tomatensaus. Rooster de tomaten eerst een halfuurtje in de oven, dan worden ze heerlijk zoet.

Om de saus fijn te maken, gebruik dan best een passe-vite of roerzeef. Als je mixt, mix je ook de zaadjes van de tomaten fijn en dat kan je saus bitter maken.  

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de tomaten en snij ze in kwartjes. Spoel de paprika’s en snij ze in grove stukken. Pel de sjalotten en snij ze in grove stukken.

  2. 2

    Leg alles op een bakplaat met bakpapier. Leg er de ongepelde knoflook tussen. Strooi er de oregano over en kruid met peper en zout. Sprenkel er olijfolie over. Gaar 30 minuten in de oven, roer regelmatig om.

  3. 3

    Spoel en hak het basilicum. Haal de groenten uit de oven, duw de knoflook uit de pel en zeef de groenten in een passe-vite. Verwarm de tomatensaus opnieuw en bind met wat maïszetmeel. Strooi er het basilicum over.

  4. 4

    Kook de gnocchi gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  5. 5

    Doe de tomatensaus in een ovenschotel, leg er de gnocchi in en strooi er de mozzarella over. Gratineer in de oven tot de kaas gesmolten is. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gnocchi met saus van geroosterde tomaten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!