Gegrilde kipspiesjes met citroengras
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gegrilde kipspiesjes met citroengras

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kleine stukjes kip gril je best direct boven heel heet vuur. Zo krijg je dat lekkere, knapperige korstje. Wil je grotere stukken kip grillen, dan verpak je ze best in aluminiumfolie, zo kunnen ze eerst garen. Daarna verwijder je de folie en geef je ze op de grill een knapperig korstje. Kipfilet is pas gaar als de kerntemperatuur 64°C, bedraagt. Hou hier rekening mee. 

bereiding
  1. 1

    Halveer de citroengrasstengels in de lengte. Snij de kipfilet in repen. Rijg de repen op de citroengrasstengels, zorg dat je 8 spiesjes kunt vullen.

  2. 2

    Wrijf de spiesjes in met sesamolie en gril ze op de hete barbecue. Leg ze daarna op een hoger gelegen rooster en bak nog 4 minuten verder.

  3. 3

    Maak de saus. Meng de teriyakisaus met de sojasaus, honing en rijstazijn.

  4. 4

    Leg de gebakken spiesjes in een kommetje, lepel er wat van de saus over en serveer met de koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Halveer de citroengrasstengels in de lengte. Snij de kipfilet in repen. Rijg de repen op de citroengrasstengels, zorg dat je 8 spiesjes kunt vullen.

  2. 2

    Wrijf de spiesjes in met sesamolie en gril ze op de hete barbecue. Leg ze daarna op een hoger gelegen rooster en bak nog 4 minuten verder.

  3. 3

    Maak de saus. Meng de teriyakisaus met de sojasaus, honing en rijstazijn.

  4. 4

    Leg de gebakken spiesjes in een kommetje, lepel er wat van de saus over en serveer met de koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.