Lamsspiesjes met pistachecrumble en muntsaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Lamsspiesjes met pistachecrumble en muntsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bak ze op de barbecue of gewoon in de pan, serveer er een fris muntsausje bij en smullen maar!

bereiding
  1. 1

    Hak de pistaches fijn. Snij de lamsfilet in fijne repen, rijg de repen op satéprikkertjes. Kruid met peper en zout. Wentel ze door de pistachecrumble. Bak ze goudbruin in de pan in boter.

  2. 2

    Maak de saus. Pel en snipper de sjalot. Spoel de muntblaadjes en hak ze fijn. Fruit de sjalot met de munt aan in wat boter. Blus met de wittewijnazijn, de lamsfond en de honing. Laat even inkoken. Mix fijn en giet door een zeef. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Leg de spiesjes op een bordje en serveer met de muntsaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Hak de pistaches fijn. Snij de lamsfilet in fijne repen, rijg de repen op satéprikkertjes. Kruid met peper en zout. Wentel ze door de pistachecrumble. Bak ze goudbruin in de pan in boter.

  2. 2

    Maak de saus. Pel en snipper de sjalot. Spoel de muntblaadjes en hak ze fijn. Fruit de sjalot met de munt aan in wat boter. Blus met de wittewijnazijn, de lamsfond en de honing. Laat even inkoken. Mix fijn en giet door een zeef. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Leg de spiesjes op een bordje en serveer met de muntsaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.