Fregola sarda met artisjok
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Fregola sarda met artisjok

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een vrolijke salade, perfect bij BBQ! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 230°C. Spoel de citroenen, snij ze in flinterdunne plakjes en rooster ze gaar in de hete oven.

  2. 2

    Maak de artisjokken schoon, verwijder het hooi. Snij de artisjokken doormidden en leg ze meteen in een kom water met citroensap zodat ze niet verkleuren. Pel en snipper de knoflook.

  3. 3

    Stoof de knoflook aan in een grote pot met de olijfolie. Voeg de artisjokken toe en laat 5 minuten bakken. Blus met de witte wijn en laat de alcohol verdampen. Giet er de bouillon bij. Voeg het kruidentuiltje toe en laat sudderen op een zacht vuur tot de artisjokken gaar zijn. Dat duurt ongeveer 30 minuten. Indien nodig voeg je nog wat extra groentebouillon toe. Verwijder het kruidentuiltje en breng de artisjokken op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Kook de fregola di sarda beetgaar volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng er de boter onder. Meng de pasta samen met de geroosterde citroenplakjes voorzichtig door de artisjokken. Voeg de olijven toe. Serveer warm, lauw of zelfs koud. Werk af met geraspte parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 230°C. Spoel de citroenen, snij ze in flinterdunne plakjes en rooster ze gaar in de hete oven.

  2. 2

    Maak de artisjokken schoon, verwijder het hooi. Snij de artisjokken doormidden en leg ze meteen in een kom water met citroensap zodat ze niet verkleuren. Pel en snipper de knoflook.

  3. 3

    Stoof de knoflook aan in een grote pot met de olijfolie. Voeg de artisjokken toe en laat 5 minuten bakken. Blus met de witte wijn en laat de alcohol verdampen. Giet er de bouillon bij. Voeg het kruidentuiltje toe en laat sudderen op een zacht vuur tot de artisjokken gaar zijn. Dat duurt ongeveer 30 minuten. Indien nodig voeg je nog wat extra groentebouillon toe. Verwijder het kruidentuiltje en breng de artisjokken op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Kook de fregola di sarda beetgaar volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng er de boter onder. Meng de pasta samen met de geroosterde citroenplakjes voorzichtig door de artisjokken. Voeg de olijven toe. Serveer warm, lauw of zelfs koud. Werk af met geraspte parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.