Bloemkoolrijstbowl met kip en misodressing
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bloemkoolrijstbowl met kip en misodressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker lunchgerecht van Pascale Naessens! Haar succestip: "Zorg ervoor dat je je lunch goed voorbereidt, zodat je niet verleid wordt door allerlei ongezondere alternatieven."

 

Voor dit recept heb je baharatkruiden nodig. Dat is een kruidenmengeling uit het Midden-Oosten. Je vindt het in supermarkten met een uitgebreid kruiden- en specerijenaanbod.

 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Blend de bloemkoolroosjes fijn. Bak het sjalotje glazig in olie en voeg de bloemkoolrijst toe. Roerbak 3 minuten.

  2. 2

    Kruid de rode biet met peper en zout. Hussel de raapjes en wortel met een scheutje olijfolie, de tijm en de baharatkruiden. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in 20 minuten beetgaar. Snij de kipfilet in plakjes en bak ze goudbruin en gaar in olijfolie. Breng op smaak met de sojasaus en peper.

  3. 3

    Mix alle ingrediënten voor de dressing tot een gladde saus.

  4. 4

    Schep de bloemkoolrijst in de lunchtrommels. Schik er mooi de groenten, kip en walnoten bij. Strooi er de lente-uitjes en bieslook over en bedruppel net voor het eten met de misodressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Blend de bloemkoolroosjes fijn. Bak het sjalotje glazig in olie en voeg de bloemkoolrijst toe. Roerbak 3 minuten.

  2. 2

    Kruid de rode biet met peper en zout. Hussel de raapjes en wortel met een scheutje olijfolie, de tijm en de baharatkruiden. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in 20 minuten beetgaar. Snij de kipfilet in plakjes en bak ze goudbruin en gaar in olijfolie. Breng op smaak met de sojasaus en peper.

  3. 3

    Mix alle ingrediënten voor de dressing tot een gladde saus.

  4. 4

    Schep de bloemkoolrijst in de lunchtrommels. Schik er mooi de groenten, kip en walnoten bij. Strooi er de lente-uitjes en bieslook over en bedruppel net voor het eten met de misodressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.