Recept

Rabarbertaart met suikerkorst

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Rabarbertaart, da's pure lente op je bord. Snel aan de slag met onze seizoensfavoriet!

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de rabarber schoon en snij in stukken van ongeveer 5 cm. Snij de vanillestokjes doormidden en schraap het merg eruit. Meng de fijne suiker met het maïszetmeel, het sap van de citroen, het anijssterretje en het vanillemerg. Bestrooi de rabarber hiermee en laat even trekken.

 2. 2

  Vet een bakvorm van 24 cm diameter of 2 bakvormen van 16 cm diameter in met boter. Snij het deeg uit op maat van je bakvorm en leg in de vorm. Bedek met een vel bakpapier, doe er een steunvulling (droge bonen, droge rijst, bakparels...) op en bak het deeg 15 minuten blind voor in de oven. Verwijder het bakpapier en de steunvulling.

 3. 3

  Schik de stukken rabarber op het bladerdeeg. Wil je een taart met deksel, snij dan een cirkel uit ter grootte van de vorm en steek er vormpjes uit. Dek de taartjes af met het deeg.

 4. 4

  Klop het ei los, voeg een beetje water toe en bestrijk er de taart mee. Bestrooi rijkelijk met grove rietsuiker. Bak de taart in 15 à 20 minuten goudbruin en gaar in de oven.

 5. 5

  Liever een open taart? Laat dan het dekseltje weg en rooster 2 eetlepels geschaafde amandelen in een pan zonder vetstof. Strooi de amandelen over de taart wanneer je ze uit de oven haalt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rabarbertaart met suikerkorst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!