Recept

Groene quinoa met crème van cannellinibonen en ovengeroosterde groenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk vegetarisch gerecht boordevol smakelijke groenten.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Bereid de groenten. Spoel de kerstomaten, snij ze in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat met de snijkant naar boven, druppel er olijfolie over en kruid met peper en zout en een snuifje oregano. Verwijder de stam en blaadjes van de bloemkool. Mix alle ingrediënten voor de marinade. Bestrijk er de bloemkool mee. Gaar de bloemkool en tomaatjes samen 1.30 uur in de oven.

  2. 2

    Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de chilipeper en lente-uitjes schoon en snipper fijn. Spoel de spinazie, munt en koriander en snipper fijn. Hou enkele blaadjes munt en koriander apart. Meng de chilipeper, spinazie, lente-uitjes, munt en koriander in de blender. Hak alles fijn. Giet de quinoa af, meng het fijngehakte spinaziemengsel erdoor, breng op smaak met limoensap, olijfolie en peper en zout.

  3. 3

    Maak de crème. Laat de boontjes grondig uitlekken en spoel ze met extra water. Pel en snipper de knoflook. Verwarm 1 el olijfolie in een steelpan en laat het teentje knoflook lichtjes kleuren. Laat even afkoelen. Mix de bonen met de tahin, het komijnpoeder en de knoflook tot een smeuïg geheel. Voeg extra water toe indien nodig. Breng op smaak met peper en zout en eventueel een beetje citroensap.

  4. 4

    Verdeel de quinoa en cannellinicrème over de borden. Verdeel de bloemkool in roosjes. Werk af met de geroosterde kerstomaatjes, enkele blaadjes spinazie, wat koriander en radijsjes. Lekker met flatbread erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Groene quinoa met crème van cannellinibonen en ovengeroosterde groenten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!