Recept

Farfalle con le sarde

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van Peppe Giacomazza, chef van restaurant La Botte in Genk en bekend van zijn kookprogramma's op njam!: “De kwaliteit van de verse sardines is belangrijk bij deze pasta. Zelf voeg ik altijd een scheutje Marsala (of Moscato) wijn toe. Op en top Italiaans! De wilde venkel - een typisch zuiders product - is essentieel.”

bereiding
  1. 1

    Week de rozijnen 15 minuten in heet water. Pel en snipper de ui. Kook de venkelknollen 10 minuten in gezouten water. Schep uit het water en bewaar het kookvocht. Snij de venkelknollen in reepjes.

  2. 2

    Bak de ui glazig in olijfolie. Giet er 250 ml van het venkelwater bij. Voeg de saffraan, de rozijnen en de pijnboompitten toe en laat op een zacht vuur 4 minuten sudderen. Voeg de venkel toe en schep goed om.

  3. 3

    Bak de ansjovisfilets in olijfolie tot ze beginnen te smelten. Voeg bij de saus. Bak in dezelfde pan de sardines 3 minuten. Kruid met peper en zout. Schep eveneens door de saus.

  4. 4

    Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Verdeel de pasta over de borden. Schep er de saus op en verdeel er de sardines over. Werk af met het paneermeel en enkele takjes venkelgroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Farfalle con le sarde

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!