• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pannenkoeken met gegrilde ananas en kokosijs

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zo simpel, maar o zo lekker!

bereiding
  1. 1

    Zet een pannetje op het vuur. Schil de ananas en snijd in hapklare stukken. Dip ze in de suiker en bak ze in een pannetje tot ze gekaramelliseerd zijn.

  2. 2

    Klop voor het beslag de eieren 2 minuten in een blender of tot je een bleke schuimige massa hebt. Giet de melk erbij, de vanille, bloem, kaneel en suiker toe en klop 1 minuut tot alles goed is gemengd.

  3. 3

    Zet een pannetje op het vuur en smelt er de boter in. Giet er wat beslag in en bak tot de bovenkant gedroogd is, draai om en bak nog even verder.

  4. 4

    Schep het ijs op de pannenkoek, werk af met de gekarameliseerde ananas, wat geroosterde kokosschilfers en de gembersiroop.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Zet een pannetje op het vuur. Schil de ananas en snijd in hapklare stukken. Dip ze in de suiker en bak ze in een pannetje tot ze gekaramelliseerd zijn.

  2. 2

    Klop voor het beslag de eieren 2 minuten in een blender of tot je een bleke schuimige massa hebt. Giet de melk erbij, de vanille, bloem, kaneel en suiker toe en klop 1 minuut tot alles goed is gemengd.

  3. 3

    Zet een pannetje op het vuur en smelt er de boter in. Giet er wat beslag in en bak tot de bovenkant gedroogd is, draai om en bak nog even verder.

  4. 4

    Schep het ijs op de pannenkoek, werk af met de gekarameliseerde ananas, wat geroosterde kokosschilfers en de gembersiroop.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.