Rijstsalade met kip, spruitjes, blauwe kaas en ei
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rijstsalade met kip, spruitjes, blauwe kaas en ei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een winterse salade met kip

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de wilde rijst gaar volgens de instructies op de verpakking. Rooster de walnoten en hak ze grof.

  2. 2

    Zet een pan met olijfolie op het vuur en bak de kipfilets goudbruin langs beide kanten, zo'n 3 minuten per kant. Leg ze in een ovenschaal en schuif 12 minuten in de oven.

  3. 3

    Snij de onderkant van de spruitjes, verwijder de buitenste blaadjes en halveer. Blancheer de spruitjes gedurende 3 minuten, giet af en spoel na onder ijskoud stromend water. Laat uitlekken en doe de spruitjes in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en rooster gaar in 16 tot 18 minuten.

  4. 4

    Kook de eitjes in 4 minuten zacht, giet af en laat ze afkoelen in ijswater zodat de binnenkant lekker smeuïg blijft.

  5. 5

    Pel de sjalot en snipper fijn. Meng met de wittewijnazijn, 2 eetlepels olijfolie, mosterd en za’atar tot een vinaigrette. Besprenkel de spinazie met de dressing.

  6. 6

    Maak een salade met de rijst en de geroosterde spruitjes. Snij de kip in dikke repen, schik op de salade en brokkel er de blauwe kaas bij. Breek het ei erbij. Bestrooi de salade met de geroosterde walnoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de wilde rijst gaar volgens de instructies op de verpakking. Rooster de walnoten en hak ze grof.

  2. 2

    Zet een pan met olijfolie op het vuur en bak de kipfilets goudbruin langs beide kanten, zo'n 3 minuten per kant. Leg ze in een ovenschaal en schuif 12 minuten in de oven.

  3. 3

    Snij de onderkant van de spruitjes, verwijder de buitenste blaadjes en halveer. Blancheer de spruitjes gedurende 3 minuten, giet af en spoel na onder ijskoud stromend water. Laat uitlekken en doe de spruitjes in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en rooster gaar in 16 tot 18 minuten.

  4. 4

    Kook de eitjes in 4 minuten zacht, giet af en laat ze afkoelen in ijswater zodat de binnenkant lekker smeuïg blijft.

  5. 5

    Pel de sjalot en snipper fijn. Meng met de wittewijnazijn, 2 eetlepels olijfolie, mosterd en za’atar tot een vinaigrette. Besprenkel de spinazie met de dressing.

  6. 6

    Maak een salade met de rijst en de geroosterde spruitjes. Snij de kip in dikke repen, schik op de salade en brokkel er de blauwe kaas bij. Breek het ei erbij. Bestrooi de salade met de geroosterde walnoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.