Recept

Zalm met pistachekorst, bloemkoolpuree en geroosterde bloemkool

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Slechts 485 kcal per persoon! 

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 200°C en verdeel de bloemkool in roosjes.

 2. 2

  Schil de aardappel en snij in stukken. Zet een pot op het vuur met de melk, de helft van de bloemkoolroosjes, de stukken aardappel, het kruidentuiltje, peper en zout. Breng aan de kook en kook gaar gedurende 20 minuten. Giet af, verwijder het kruidentuiltje, maar behoud een beetje kookvocht. Mix tot een gladde puree en giet er wat kookvocht bij indien nodig.

 3. 3

  Snij de resterende roosjes bloemkool en de romanesco in fijne plakjes van zo’n 2 cm dikte. Bedek een bakplaat met een vel bakpapier en verdeel de plakjes bloemkool en romanesco erover. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster de groenten 20 minuten gaar in de oven.

 4. 4

  Klop het eitje los en hak de pistachenoten fijn. Zet kommetjes klaar met de bloem, het ei en de fijngehakte pistachenoten. Dip de stukken zalm langs de vleeskant in de bloem, daarna in het losgeklopte ei en tot slot in de pistachenoten.

 5. 5

  Zet een pannetje met wat olijfolie op het vuur en laat heet worden. Schroei de stukken zalm dicht, eerst enkele minuten op de vleeskant met pistachenoten, vervolgens enkele minuten op de andere kant.

 6. 6

  Serveer de krokante zalm met de bloemkoolpuree en de geroosterde stukjes kool. Werk af met wat olijfolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalm met pistachekorst, bloemkoolpuree en geroosterde bloemkool

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!