Savooikool met zeetong en knoflookkrieltjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Savooikool met zeetong en knoflookkrieltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker van bij ons!

bereiding
  1. 1

    Spoel de krieltjes en kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Pel en plet de knoflook. Meng de knoflook met 2 el olijfolie onder de krieltjes. Hou de patatjes warm in de oven of in de kookpot.

  2. 2

    Maak de savooikool schoon en snij ze in reepjes. Stoof ze in wat boter, kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg een scheutje water toe en laat afgedekt 5 minuten smoren. Haal het deksel van de pan en laat op een hoger vuur 2 minuten aanbakken.

  3. 3

    Smelt 60 g boter in een pannetje tot ze goudbruin is en geurt naar hazelnoten. Doe de boter bij de savooikool, roer om en hou warm.

  4. 4

    Bak ook de zeetongen in een hete pan met een scheut olijfolie en een klont boter. Bak de vis ongeveer 3 minuten aan elke kant, lepel af en toe de vetstof over de vis en kruid met peper en zout. Besprenkel met citroensap en de kappertjes.

  5. 5

    Leg savooikool op een bord, leg er een zeetong bij, lepel er wat van de citroensaus over en serveer er de knoflookkrieltjes bij. Werk af met de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de krieltjes en kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Pel en plet de knoflook. Meng de knoflook met 2 el olijfolie onder de krieltjes. Hou de patatjes warm in de oven of in de kookpot.

  2. 2

    Maak de savooikool schoon en snij ze in reepjes. Stoof ze in wat boter, kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg een scheutje water toe en laat afgedekt 5 minuten smoren. Haal het deksel van de pan en laat op een hoger vuur 2 minuten aanbakken.

  3. 3

    Smelt 60 g boter in een pannetje tot ze goudbruin is en geurt naar hazelnoten. Doe de boter bij de savooikool, roer om en hou warm.

  4. 4

    Bak ook de zeetongen in een hete pan met een scheut olijfolie en een klont boter. Bak de vis ongeveer 3 minuten aan elke kant, lepel af en toe de vetstof over de vis en kruid met peper en zout. Besprenkel met citroensap en de kappertjes.

  5. 5

    Leg savooikool op een bord, leg er een zeetong bij, lepel er wat van de citroensaus over en serveer er de knoflookkrieltjes bij. Werk af met de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.