Recept

IJskoekjes met pistache

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Héérlijke ijskoekjes om je gasten mee te verwennen. Reken op 3 uur diepvriestijd.

bereiding
  1. 1

    Klop het ijs los in de mengkom van een keukenrobot tot het smeerbaar is. Hak 100 gram pistachenoten grof en meng ze onder het ijs. Neem een met bakpapier beklede bakplaat en strijk het ijs uit tot ongeveer 1 cm dikte. Zet de bakplaat 2 uur in de diepvries zodat het ijs opnieuw vast wordt.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 160°C. Mix de boter, suiker en vanillesuiker glad. Voeg het ei toe en mix nogmaals. Meng de cacao, de kruiden en de zelfrijzende bloem en zeef boven het deeg. Kneed zorgvuldig. Hak de rest van de pistachenoten fijn en meng onder het deeg. Kneed tot een egale deegbol. Wikkel het deeg in een vel vershoudfolie en laat een uur rusten in de koelkast.

  3. 3

    Bekleed intussen je werkblad met een vel bakpapier. Meng de extra bloem en cacao en bestuif je bol deeg en deegrol ermee. Rol het deeg uit op het vel bakpapier tot ongeveer 1/2 cm dik.

  4. 4

    Steek met een uitsteekvormpje (vb. een kerstboompje of een sterretje) koekjes uit het deeg en schik ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 10 à 12 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat de koekjes afkoelen op een rooster.

  5. 5

    Steek intussen met dezelfde koekjesuitsteker vormpjes uit het hard geworden ijs en leg dit telkens tussen 2 koekjes. Druk even aan en zet opnieuw 1 uur in de diepvries tot ze hard zijn. Haal ze net voor het serveren uit de diepvries.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

IJskoekjes met pistache

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!