Recept

Uiensoep met gestoofde appels

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke soep, ook geschikt voor vegans.

bereiding
  1. 1

    Snij de uien in twee en dan in dunne plakjes. Verhit de olie in een pan en fruit de uien in 10-15 minuten goudkleurig. Blus de uien met de witte wijn, peper en zout en voeg de laurierblaadjes toe. Voeg de bouillon en het appelsap toe. Dek af en laat 15 minuten sudderen.

  2. 2

    Rooster de toast en snij in blokjes van 1 cm. Verwarm in een pan 1 eetlepel marganine en rooster de stukjes toast.

  3. 3

    Snij de appels in plakjes. Verhit de resterende margine in de pan en bak de appelschijfjes erin, bestrooi met suiker en karameliseer ze lichtjes.

  4. 4

    Haal de soep van het vuur en verwijder de laurierblaadjes. Doe een derde van de soep (met uien) in een mengkom en mix met de blender. Voeg terug bij de rest van de soep.

  5. 5

    Breng de uiensoep op smaak met peper en zout en verdeel in kopjes op diepe borden. Leg de gekarameliseerde appelschijfjes erop en kruid met peper. Bestrooi de uiensoep met de tijm en croutons en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Uiensoep met gestoofde appels

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!