Recept

Kabeljauwfilet in parmaham met Siciliaanse tomatensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk visgerecht van Sandra Bekkari. Tip: Voeg eventueel een klein scheutje honing toe aan de saus tegen de scherpte van de tomaten. Wil je een pittige saus? Voeg dan wat cayennepeper of harissa toe. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Kruid de kabeljauw met zwarte peper. Leg er wat rucola op en wikkel de parmaham rond de kabeljauwfilet.

  3. 3

    Doe de tomatenblokjes, rode ui, kappertjes, olijven, knoflook, basilicum en oregano in een ovenschaal en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Leg er de vis op, besprenkel met een scheutje olijfolie en citroensap.

  5. 5

    Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven.

  6. 6

    Bak de courgetteslierten 2 à 3 minuten in de pan met wat olijfolie. Kruid met peper en zout.

  7. 7

    Serveer met wat rucola en werk af met pijnboompitten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!