• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kabeljauwfilet in parmaham met Siciliaanse tomatensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk visgerecht van Sandra Bekkari. Tip: Voeg eventueel een klein scheutje honing toe aan de saus tegen de scherpte van de tomaten. Wil je een pittige saus? Voeg dan wat cayennepeper of harissa toe. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Kruid de kabeljauw met zwarte peper. Leg er wat rucola op en wikkel de parmaham rond de kabeljauwfilet.

  3. 3

    Doe de tomatenblokjes, rode ui, kappertjes, olijven, knoflook, basilicum en oregano in een ovenschaal en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Leg er de vis op, besprenkel met een scheutje olijfolie en citroensap.

  5. 5

    Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven.

  6. 6

    Bak de courgetteslierten 2 à 3 minuten in de pan met wat olijfolie. Kruid met peper en zout.

  7. 7

    Serveer met wat rucola en werk af met pijnboompitten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Kruid de kabeljauw met zwarte peper. Leg er wat rucola op en wikkel de parmaham rond de kabeljauwfilet.

  3. 3

    Doe de tomatenblokjes, rode ui, kappertjes, olijven, knoflook, basilicum en oregano in een ovenschaal en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Leg er de vis op, besprenkel met een scheutje olijfolie en citroensap.

  5. 5

    Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven.

  6. 6

    Bak de courgetteslierten 2 à 3 minuten in de pan met wat olijfolie. Kruid met peper en zout.

  7. 7

    Serveer met wat rucola en werk af met pijnboompitten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.