Recept

Tongrolletjes met aardappelcrème en lamsoor

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een oogverblindend bordje.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalot. Pel en plet de knoflook en snij de champignons in plakjes. Stoof de sjalot aan en gaar op een zacht vuur. Verhoog het vuur, voeg de knoflook en champignons toe en laat ze garen. Laat uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Verwijder de korst van de boterham en snij het brood in stukken. Mix het met de champignons, amandelschilfers, geraspte parmezaan en peterselie niet te fijn in de blender. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Kruid de tongfilets met peper en zout en leg op elke filet een lepel van de champignonvulling, rol ze op en steek er een houten prikker door. Bewaar de tongrolletjes in de koelkast.

  4. 4

    Schil de aardappelen. Kook ze gaar in de melk, giet af en bewaar de melk. Pureer de aardappelen en meng met 80 g boter, de room en wat van de melk. Kruid met peper en nootmuskaat.

  5. 5

    Hou enkele blaadjes lamsoor apart voor de afwerking. Stoof de rest kort aan in wat boter en voeg toe aan de aardappelcrème. Breng op smaak met zout.

  6. 6

    Breng de visbouillon aan de kook en laat de tongrolletjes hierboven in een stoommand of stoompan 10 minuten garen. Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof.

  7. 7

    Serveer de tongrolletjes met de aardappelcrème werk af met de lamsoor en de geroosterde amandelschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tongrolletjes met aardappelcrème en lamsoor

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!