Recept

Tarte tatin met gekaramelliseerde ui

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De ideale klassieker om deze herfst op tafel te zetten.

bereiding
  1. 1

    Schil de appelen, snij in vier en verwijder het klokhuis. Pel de uien en snij ook in kwartjes. Smelt een eetlepel boter in een pan en bak de ui en appelkwartjes in 7 minuten goudbruin.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een taartvorm (Ø 24 cm) met bakpapier. Leg er de uien en de appel (bolle kant naar onder) in. Smelt de rest van de boter met de suiker in een pannetje en giet over de appel en uien.

  3. 3

    Leg het bladerdeeg over de taart, duw de rand wat naar binnen, tussen de taartvorm en de appels. Bak zo’n 35 minuten in de warme oven.

  4. 4

    Laat de taart even afkoelen en draai hem om met behulp van een taartenrooster, en leg op een bord. Verwijder het bakpapier. Brokkel de kaas over de taart en werk af met de citroentijm en wat peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tarte tatin met gekaramelliseerde ui

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!