Recept

Caesarsalade van sardines en venkel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verrassende variant.

bereiding
  1. 1

    Laat de sardines uitlekken. Doe een handvol kervel, enkele blaadjes dragon, een handvol peterselie, 1 teentje knoflook, het sap van ½ citroen, 2 lente-uien, 80 ml olijfolie, peper en zout in de blender, mix grof en giet over de sardines. Laat een uur marineren in de koelkast.

  2. 2

    Snij de overige 2 lente-uitjes in fijne ringetjes. Halveer de Romeinse slakropjes, bestrijk met olijfolie en gril in een pan 2 minuten aan elke kant.

  3. 3

    Snij fijne plakjes stokbrood, besprenkel met olijfolie, peper en zout en rooster krokant in een grillpan.

  4. 4

    Snij de venkel met de mandoline flinterdun en besprenkel met citroensap.

  5. 5

    Schik de toast, de gegrilde Romeinse sla, de venkel op een schaal of plank, beleg met sardines en werk af met gesnipperde lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Caesarsalade van sardines en venkel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Laat de sardines uitlekken. Doe een handvol kervel, enkele blaadjes dragon, een handvol peterselie, 1 teentje knoflook, het sap van ½ citroen, 2 lente-uien, 80 ml olijfolie, peper en zout in de blender, mix grof en giet over de sardines. Laat een uur marineren in de koelkast.

  2. 2

    Snij de overige 2 lente-uitjes in fijne ringetjes. Halveer de Romeinse slakropjes, bestrijk met olijfolie en gril in een pan 2 minuten aan elke kant.

  3. 3

    Snij fijne plakjes stokbrood, besprenkel met olijfolie, peper en zout en rooster krokant in een grillpan.

  4. 4

    Snij de venkel met de mandoline flinterdun en besprenkel met citroensap.

  5. 5

    Schik de toast, de gegrilde Romeinse sla, de venkel op een schaal of plank, beleg met sardines en werk af met gesnipperde lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!