Recept

Sushisandwich

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zijn je kinderen gek op sushi? Verras ze met deze heerlijke lunchbox.

bereiding
  1. 1

    Kook de sushirijst samen met de gember volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de gember en meng de sushiazijn door de rijst. Kruid de kipfilet met peper en zout en bak gaar in de olie. Snij in plakjes.

  2. 2

    Maak de radijs en komkommer schoon en snij in plakjes. Hou wat komkommerplakjes apart. Verwijder de schil en pit van de avocado, snij in plakjes.

  3. 3

    Leg een norivel op een schoon werkvlak. Leg er een vierkantje rijst op, maar zo dat de punten van het norivel vrij blijven.

  4. 4

    Verdeel de avocado, radijs en komkommer over de rijst. Leg er opnieuw een laagje rijst op. Leg de kip op de rijst, en eindig met een derde laagje rijst. Maak de punten van het norivel nat en vouw ze over de rijst, zodat je een vierkant krijgt. Wikkel het geheel in vershoudfolie en laat rusten in de koelkast. Snij de sushisandwich daarna in 2 gelijke rechthoeken.

  5. 5

    Maak de paprika schoon en snij in reepjes. Meng met de rest van de komkommerschijfjes en de spinazieblaadjes. Leg in een vakje van de bentobox. Leg de sushisandwiches in een ander vakje. Leg er de noten, braambessen en appel bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Sushisandwich

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!