Recept

Salade van gegrilde groenten en steenfruit

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Fruit in een slaatje? Jazeker! In combinatie met de gegrilde groenten in deze salade smaakt het uitstekend. Bovendien bevat deze salade maar 453 kcal per portie. Wil je het liever nog slanker? Vervang dan de pompoenpittenpesto, die vrij veel calorieën bevat, door een slanke caesardressing.

bereiding
  1. 1

    Maak de pesto. Rooster de pompoenpitten in een pan zonder vetstof en laat ze afkoelen. Mix ze met de rest van de ingrediënten tot een grove pesto. Voeg net zoveel olijfolie toe tot de pesto de gewenste dikte heeft.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de rode bietjes grondig en besprenkel ze met wat olijfolie, peper en zout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 40 minuten in de oven. Halveer ze en laat ze afkoelen.

  3. 3

    Spoel de courgette en de aubergine en snij ze in dunne plakjes. Kwast ze in met olijfolie en gril ze op de barbecue of in de grillpan.

  4. 4

    Snij de halloumi in plakjes. Besprenkel met olijfolie, peper en zout, de gedroogde oregano en gril op de barbecue of in de pan.

  5. 5

    Spoel het fruit en snij het in dunne plakjes. Schik de sla, de courgette, aubergine en biet en het steenfruit op de borden. Bestrooi met verse oregano, leg er de halloumi bij en serveer met de pesto.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade van gegrilde groenten en steenfruit

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!