Recept

Spinaziesalade met geroosterde boekweit en dukkah

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dukkah? Da's een mengsel van citroenschil, knoflook, amandelen en komijn. Een zalige smaakmaker in deze slanke salade met maar 404 kcal per portie.

bereiding
  1. 1

    Maak de dukkah. Pel en pers de knoflook. Hak de amandelen fijn en rooster ze in een pan zonder vetstof 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg het komijnpoeder, de geraspte schil van de citroen en de knoflook toe en bak 30 seconden. Kruid met peper en zout en hak de dukkah grof in een blender.

  2. 2

    Pel de ui en snij 'm in dunne plakjes. Kruid de uiringen met peper en zout, giet er de olijfolie over en besprenkel met het sap van een halve citroen. Laat even trekken.

  3. 3

    Spoel de spinazie en de dragon. Spoel de tomaten en halveer ze. Spoel de appel en snij 'm in dunne plakjes. Spoel de druiven en halveer ze.

  4. 4

    Rooster de boekweit 5 à 7 minuten in een pan zonder vetstof en schud regelmatig op. Strooi er de dukkah bij en laat even afkoelen. Verdeel de spinazie, tomaten, appelplakjes, druiven en uiringen over de borden.

  5. 5

    Rist de blaadjes dragon van de takjes en hussel door de sla. Brokkel de feta over de sla en schep de geroosterde boekweit erbij. Breng op smaak met peper, zout en olijfolie. Knijp de overige helft van de citroen erover uit.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spinaziesalade met geroosterde boekweit en dukkah

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!