Recept

Zalm met rode biet, feta en rub van dille en kappertjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zalm, biet en dille zijn een hemels trio. Je kunt ze op verschillende manieren combineren, maar deze rub doet de smaken uitzonderlijk goed versmelten. Maak zeker genoeg, zodat je op het einde nog wat van de rub over het gehele gerecht kunt sprenkelen voor de ultieme finishing touch.

bereiding
  1. 1

    Spoel en droog de dille, hak de blaadjes van 1 bosje fijn. Maak een mengeling van het zout, de kappertjes en de gehakte dille. Wrijf de zalm in met de rub, laat 5 minuten marineren.

  2. 2

    Snij de bieten in hapklare stukken. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout. Rooster ze kort in de oven, in de grillpan of op de barbecue.

  3. 3

    Bak de zalm kort op de roze kant op de barbecue of in de grillpan. Draai om en bak verder op de velkant tot de zalm van buiten geschroeid is, maar nog rosé vanbinnen.

  4. 4

    Serveer de zalm met de geroosterde bietjes. Verkruimel er de feta over en werk af met de rest van de dille, wat olijfolie en wat rub.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalm met rode biet, feta en rub van dille en kappertjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!